[O1] Jak ustawić mechanizm wycieraczek.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Jeśli nie został uszkodzony ocynk to się nie przejmuj- nie będzie rdzewieć.
  • mly
    Classic
    • 2007
    • 30

Problem polega na tym,że jak ustawiam ramiona mechanizmu i skręcę to po założeniu wycieraczek albo przechodzą za krawędź szyby albo w drugim przypadku cofają cię na podszybie. Jak ten "cholerny" mechanizm skręcić aby wycieraczki pracowały tylko w polu szyby.

Proszę o rysunek (może być odręczny) lub zdjęcie z opisem jak mają być ustawione ramiona mechanizmu przed przykręceniem mechanizmu na trzpieniu.

na e-mail
    [email protected]

PS.
    Oczywiście wcześniej przeczyściłem i posmarowałem sworznie - mechanizm ponownie działa jak nowy.
    _-=MLY=-_

Komentarz

• tom321
      Drive
      S_OCP Member
      • 2007
      • 68

oryginalne szyby miały znaki
      ja robie tak po założeniu nowego mechanizmu włączam wycieraczki i wyłączam mechanizm staje i wtedy po wyłączeniu zapłony przykręcam ramiona ok 2 cm od plastiku zawsze sie mieszczę w polu szyby. Może to głupio zabrzmi ale nie pomyliłeś ramion ?

Komentarz

• marekzu
        L&K
        • 2007
        • 1412
        • Superb II combi (3V5)

a ja mysle ze zle jest przykrecony do oski silnika

Komentarz

• tom321
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 68

dokładnie to jest ważne. Trzeba to tak skręcić by po uruchomieniu odrazu podnosił wycieraczki jakiś znak był chyba na osi u mnie jak rozbierałem

Komentarz

• mly
            Classic
            • 2007
            • 30

A nie masz efektu że ramiona po powrocie w dół nie wracają w swoją pozycję "0" tylko cofną się jakieś 5 cm i dopiero po tym wracają/ustawiają się na swoje miejsce startowe "0". Tzn. wchodzą na plastyk podszybia. A jak wezmę i przykręcę ramiona wyżej to wycieraczka kierowcy wchodzi na słupek poza szybę. Jakby tego było mało to przy pierwszym włączeniu po przekręceniu stacyjki wycieraczki kręcą kilka razy (może 4 lub 5) i dopiero się zatrzymują.

Dalej jest normalnie ..

Tylko ten zakres wycierania szyb jest nienormalny ..
            _-=MLY=-_

Komentarz

• tom321
              Drive
              S_OCP Member
              • 2007
              • 68

to tak jakby czujnik w silniku był padnięty jeżeli chodzi o samo włączanie sie.

Komentarz

• marekzu
                L&K
                • 2007
                • 1412
                • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez mly
                A nie masz efektu że ramiona po powrocie w dół nie wracają w swoją pozycję "0" tylko cofną się jakieś 5 cm i dopiero po tym wracają/ustawiają się na swoje miejsce startowe "0".
                zle przykrecone do osi silnika

Komentarz

• mly
                  Classic
                  • 2007
                  • 30

No to widzę że czeka mnie ponowne rozkręcanie. Na znaki nie zwracałem uwagi tylko skręciłem tak jak było poprzednio ... (mniej więcej).
                  _-=MLY=-_

Komentarz

Pracuję...